Strona główna Gipsowe spoiwa

BADANIA GIPSOWYCH SPOIW I WYROBÓW


Badania wykonuje:


Zakład Gipsu i Chemii Budowlanej


Zakres badań Dokument odniesienia
Gips budowlany PN-EN 13279-2
Gips syntetyczny, gips chemiczny PN-EN 13279-2
Aprobata Techniczna
Gipsy tynkarskie, gładzie gipsowe, gipsy szpachlowe PN-EN 13279-2
Kleje gipsowe PN-EN 14496
PN-EN 12860
Masy szpachlowe (gipsowe lub bez-gipsowe) PN-EN 13963*
Aprobata Techniczna
Płyty gipsowe PN-EN 12859*
Spoiwa i zaprawy na podkłady podłogowe na bazie siarczanu wapnia PN-EN 13454-1*
PN-EN 13813*

* metody badawcze nieobjęte akredytacją PCA nr AB 054















Badania wykonuje:


Zakład Badań Kontrolnych


Zakres badań Dokument odniesienia
Zawartość strat prażenia

PN-EN 196-2

Zawartość bezwodnika kwasu siarkowego SO3
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość chlorków Cl-
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość dwutlenku krzemu SiO2
PB/LC-5
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość tlenku żelaza (III) Fe2O3
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość tlenku glinu Al2O3
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość tlenku wapnia CaO
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość tlenku magnezu MgO
PN-EN 196-2
VGB-M 701
Zawartość alkaliów (Na2O, K2O)
PB/LC-12
PN-EN 196-2
VGB-M 701
ASTM C 114
Zawartość wolnej wody (wilgoci) i suchej substancji
PB/LC-15
VGB-M 701






 

Badania wytrzymałościowe zapraw budowlanych na ściskanie i zginanie      Badania przyczepności/wytrzymałości na rozrywani



 

KONTAKT



Kierownik Zakładu
mgr inż. Klaudiusz Borkowicz

tel.:

kom.:

e-mail:

12 683 79 77

608 336 236

k.borkowicz@icimb.pl


Zastępca Kierownika
mgr inż. Teresa Wons

tel.:

e-mail:

12 683 79 78

t.wons@icimb.pl




KONTAKT


Kierownik Zakładu
mgr inż. Tomasz Foszcz

tel.:

kom.:

e-mail:

12 683 79 61

661 944 695

t.foszcz@icimb.pl


Zastępca Kierownika
mgr Pelagia Laska-Józefczak

tel.:

e-mail:

12 683 79 85

p.laska@icimb.pl







Wszystkie prawa zastrzeżone ICiMB 2013
Informujemy, że w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że akceptują Państwo otrzymywanie cookies, więcej informacji...